Open workshops & inschrijven

Workshopmiddagen “Kommee op Avontuur!”

Onderzoekend leren op het plein & Rijk buitenspelen met kleuters

 

Data en locaties:

  • woensdag 19 september 2018: Eindhoven
  • woensdag 31 oktober 2018: Zwolle
  • woensdag 7 november: Hoogeveen

Inschrijven voor deze data kan vanaf nu!

Inhoud:
Door experimenteren, onderzoeken en ervaren kunnen kinderen ontwikkelen en leren. In de onderbouw liggen prachtige mogelijkheden en die willen we jullie laten zien én ervaren. Want: Hoe ga je vanuit ‘rommelen’ naar doelgericht spel? Hoe ga je mét de kinderen van ontdekken naar onderzoeken? Hoe neem je het onderwijs mee naar buiten? En ook weer mee naar binnen?
Schrijf je snel in: vol=vol!

 

Wie:
Kommee en KleuterLab/Het Kleine Avontuur hebben de handen ineen geslagen en organiseren dit voorjaar drie ‘Kommee op Avontuur’-middagen, verspreid over het land. Gedurende deze middag neem je deel aan een workshop van Kommee en een workshop van KleuterLab.

 

Inhoud:

KleuterLab (uitgeverij Het Kleine Avontuur)

We gaan aan de slag met onderzoekend leren op het schoolplein. Wat verwondert kinderen en hoe zet je zelf een avontuurlijk onderzoek op? Je ontvangt veel praktische voorbeelden en gaat zelf op onderzoek.

We kijken naar de (brein-)ontwikkeling van het jonge kind en hoe we in welke ontwikkelingsfasen spelenderwijs kinderen uit kunt dagen. Daarnaast oefenen we met het stellen van Diepere Denkvragen!

Kommee
In deze workshop gaan we ons richten op rijk buitenspel. Hoe neem je het onderwijs mee naar buiten? En ook weer mee naar binnen? Wat is jouw rol als leerkracht tijdens het buiten-spel?

Welke spelimpulsen kun je geven om invloed uit te oefenen op welbevinden en betrokkenheid? Daarnaast worden jullie meegenomen in een interventie: ‘IJsjes te koop!’ Een geweldige opdracht die je meteen in je groep kunt gebruiken!

 

Verder:

In de pauze krijg je koffie, thee en iets lekkers!
Je ontvangt veel praktische tips waar je morgen mee aan de slag kunt. Ook maak je kennis met onze materialen op de onderwijsmarkt. En je krijgt de kans om andere enthousiaste leerkrachten te spreken over hun onderwijs!

 

Tijden:
14.00 inloop (in Eindhoven start de inloop om 14.30 uur)
14.15 – 30 uur een korte inleiding
14.30 – 15.40 workshop 1 *)
15.40 – 16.05 onderwijsmarkt en iets lekkers
16.05 – 17.15 workshop 2 *)
17.15 – 17.30 afsluiting (in Eindhoven afsluiting tussen 17.45 en 18.00 uur)

*) Je volgt tijdens deze middag beide workshops.

 

Deelname en kosten:
Deelname kost € 75,00.
Klik hieronder op de knoppen om je in te schrijven voor een specifieke datum:

Betaling:
Zodra je je aangemeld hebt voor de workshop via het inschrijfformulier, ontvang je een betalingsverzoek via de mail. Dit verzoek kun je doorsturen naar je bestuur of directie. Betalen kan vervolgens binnen 14 dagen met het betalingskenmerk (ordernummer). Je inschrijving is pas definitief na betaling van de factuur.
Factuur:
Via de mail ontvang je binnen 1 dag na inschrijving een digitale factuur, zodat de administratie van je school de factuur kan verwerken. Je hoeft dus niet direct bij inschrijving te betalen!
Contact:
Heb je vragen, vermeld ze bij je bestelling of mail:
info@kleuter-lab.nl

Algemene voorwaarden:

Lees hier onze voorwaarden voor inschrijving, betaling en annulering/wijziging:
klik hier