Workshops

Aanbod

KleuterLab is ontwikkeld door Inge Schilders. Samen met meerdere trainers verzorgt zij trainingen ‘Onderzoekend Leren en Spelenderwijs Verrijken’. Deze trainingen, workshops en lezingen zijn altijd op maat.

Zo kun je je als leerkracht individueel inschrijven voor een open training. Je kunt met het hele onderbouwteam (groep 1 t/m 3 of 4) een teamtraining boeken of samen met het bestuur en directie werken aan een vernieuwde visie op onderwijs aan het jonge kind.

Uiteraard staan we ook te springen om deel te nemen aan congressen, geven we lezingen en workshops op maat.

Wil je ons actuele aanbod zien? 
Kijk dan op de website van onze uitgeverij en trainingscentrum:
www.hetkleineavontuur.nl

Mail gerust met specifieke vragen (info@hetkleineavontuur.nl ) of kijk op onze social media accounts voor actuele informatie. 

Vanaf schooljaar 2019-2020 verzorgen wij ook trainingen voor onderzoekend leren in groep 4 t/m 8. Met JuniorLab gaan we uit van de eigen leervragen van leerlingen. Leerlingen werken volgens onze onderzoekscirkel aan vaardigheden om meer eigenaarschap te ontwikkelen op hun proces van leren leren. Uiteraard weer op een avontuurlijke en creatieve manier, zoals je van ons gewend bent! Benieuwd? Lees hier meer: JuniorLab trainingen

Tot slot komt binnenkort naast de toolkit JuniorLab ook een toolkit uit voor peuters en de jongste kleuters: PeuterLab. Vanuit ontdeksporen, mooie materialen en prikkelende begeleiding gaan kinderen op ontdekkingsreis en exploreren ze de wereld om hen heen. 
Pedagogisch medewerkers en leerkrachten krijgen handige tips om dit vrije spel te volgen en faciliteren.  Prachtige en praktische kaarten die gegarandeerd voor mooie ontdekkingen gaan zorgen.
Ook hier verzorgen we trainingen voor begeleiders van kinderen van 3 tot 5 jaar: PeuterLab trainingen